­

Behoefte aan ontspanning en beleving in de zorg, ontdek het krachtige effect van klank en trilling!

In zorginstellingen door het hele land verzorgt Happynings Soundhealing klankbelevingen, klanksnoezelen, klankschalensessies of klankconcerten op maat.
Dat kan bijvoorbeeld in een gemeenschappelijke ruimte, maar ook bij de bewoners thuis.
De klankbelevingen worden aangeboden in verschillende zorgcentra zoals verzorgingshuizen, verpleeghuizen, ziekenhuizen (huiskamerprojecten, activiteitencentra en de dagbesteding) en voor volwassen en kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Tevens kunnen klankbelevingen ook prima ingezet worden binnen de dagopvang.

Een klankbeleving blijkt uit ervaring een waardevol rustpunt voor zowel de bewoners als de verzorgenden, en een aangename afwisseling in het dagelijks bestaan.
Wat is het effect van een klankbeleving:

  • repeterende bewegingen worden rustiger
  • verkrampingen en/of spasmen verzachten of verdwijnen zelfs
  • disharmonische en/of luide klanken nemen af in volume en intensiteit
  • vaak ontstaat er een toestand van lichamelijk en geestelijk welzijn, waardoor andere therapievormen betere resultaten vertonen

Het is dan ook vanzelfsprekend dat zorginstellingen klankbelevingen en ontspanning organiseren om cliënten te laten genieten van de effecten die klankschalen teweeg brengen, al of niet aangevuld met andere klankinstrumenten zoals oceandrums, regenstokken, sansula en chanti’s.
Geef jij de cliënten rustgevende aandacht op een eenvoudige en veilige manier? Klankontspanning geven en ontvangen heeft invloed op lichaam en geest. Een unieke mogelijkheid om samen te genieten van klanken en nieuwsgierig contact te maken vanuit affectieve nabijheid.

Naast dat Happynings Soundhealing deze klankbelevingen geeft op locatie, is het ook mogelijk een training op maat te ontvangen voor de medewerkers van de zorginstelling.

Onderdelen praktijkgerichte training:

  • deze training legt de basis om professionele klankschalenbelevingen te kunnen verzorgen
  • kennis op het gebied van verschillende klankschalen en andere klankinstrumenten
  • het gebruik van klankschalen, de effecten die je hiermee kunt bereiken en technieken voor het bespelen ervan
  • de eendaagse training voor medewerkers geeft je ideeën, kennis en ervaring om klankbelevingen of snoezelmomenten te verzorgen voor de bewoners/cliënten
  • bij voorkeur word deze training gegeven op locatie, zodat de medewerkers meteen goed kunnen oefenen en eigen worden met de mooie warme klanken in de daarvoor bestemde ruimte voor het geven van klankbelevingen
Locatie, data en tijd is in overleg met de zorginstelling
Kosten: € 179,- per persoon
Minimaal 6 personen

 

Referenties:
             

­