­

De voelbare klank en trilling van klankschalen laat niemand onberoerd. Of je nu werkt met massage, Reiki, hypnotherapie of energetische therapieën, als homeopaat, natuurgeneeskundige of als psychotherapeut, het werken met klankschalen kan vrijwel altijd in je bestaande werkwijze(n) worden geïntegreerd. Door klankschalen op de juiste wijze te bespelen of op een therapeutische manier te gebruiken, kun je iets verrassends en waardevols toevoegen, zowel voor je cliënten als ook voor jezelf.

In deze cursus leer je te werken met diverse klankschalen en andere klankinstrumenten. De basisbeginselen en de theorie van het werken met klankschalen komen aan de orde. Er wordt natuurlijk veel geoefend. Je leert een totale klanksessie op zowel fysiek als energetisch niveau te geven aan anderen die zich in een zittende als ook in een liggende positie kunnen bevinden. Je zult versteld staan wat er allemaal mogelijk is met een klankschaal!

Voor iedereen die aangetrokken wordt door de helende kracht van de klankschaal, is de basiscursus werken met klankschalen een unieke leerervaring. In deze basiscursus ervaar je de langdurige klanken, trillingen en wat het doet met je lichaam en psyche. Tevens leer je eenvoudige technieken om de klankschalen te bespelen, voor jezelf en voor anderen. In deze cursus komen er verschillende thema’s aan bod, zoals

  • de klankschalen en werking ervan
  • meditatie
  • bewustwording
  • spanning en ontspanning
  • aanslagtechnieken
  • klopper gebruik
  • jezelf en anderen leren aarden of juist energie te geven op een directe en indirecte manier
  • harmoniserend aanslaan
  • behandeling met oceandrum, regenstok, klankschalen en koshi

Na deze cursus kun je doorstromen naar de Cursus Klankschalensessies, Sound & Resonance Module 1 en/of Energetic SoundTouch Module 1.

Voor consumpties, werkboek, benodigde instrumenten en toebehoren wordt gezorgd.Tijdens de cursus zijn er voldoende klankschalen aanwezig om mee te kunnen werken.
Na afsluiting krijgt men een certificaat van deelname en de mogelijkheid tot het aanschaffen van klankschalen en/of andere klankinstrumenten en toebehoren.
Natuurlijk mag je ook je eigen schalen meenemen, maar zorg er dan wel voor dat deze duidelijk zijn gemarkeerd zodat je ze altijd weer herkent.

Tijd: 1 dag, 10.00 - 16.00 uur
Data 2024:
17 (VOL), 21 (1 plaats) april, 12 (VOL), 18, 20, 22 mei, 1, 12, 21 ,23 juni, 5, 17, 21, 26 juli, 14, 16, 18, 21 augustus, 14, 18, 27 september, 6, 11, 16, 26 oktober, 1, 10, 13, 30 november, 1, 11 of 23 december
Investering: € 189,- p.p. (vrijgesteld van BTW)
Maximaal 6 personen.

Je kunt je via het aanmeldformulier inschrijven.

Deze cursus is geaccrediteerd bij KTNO.

­