­
Tijdens deze cursus leer je hoe de klank en trilling te integreren binnen stervensbegeleiding.
Dit kan zijn dat iemand angst heeft voor de dood en je hierin kunt begeleiden. Of wanneer iemand te horen heeft gekregen dat deze dit hoofdstuk van zijn/haar zielenleven mag gaan verlaten. Of wellicht wil je iemand begeleiden tijdens het overgaan naar een andere dimensie of tijdens een begrafenis/crematie. Alle fases worden uitgelegd in hoe je hier kunt ondersteunen door middel van klank en trilling.

In de laatste levensfase kunnen klanken ons diep raken, vreugde schenken, troosten, herinneringen oproepen, verstillen.
Een samenspel van klank en trilling ondersteunt het proces van loslaten. Pijn en lijden komen op de achtergrond en de klanken brengen rust en harmonie.
Ook voor geliefden en nabestaanden, geeft het steun en verlichting.
Waar kan een klankaanbod worden gegeven en hoe gaat dat dan?
Dat kan thuis, in het ziekenhuis, in een hospice of in een verzorgingshuis voor ouderen zijn.
Gekeken wordt naar de situatie waarin de stervende zich bevindt.

Je kunt deze cursus volgen wanneer je de Sound & Resonance Module 1 hebt afgerond (en voor oud-studenten de Vervolgcursus Klankschaalmassage 1).
De Cursus Klankschalensessies is een aanbeveling om deze te volgen, vanwege dat je deze kennis mooi kunt toepassen voor stervensbegeleiding met klank.

Van alle cursisten die deze cursus hebben gevolgd, is gebleken dat de kennis een zeer grote toevoeging is voor hun ontwikkeling. Niet alleen is het zeer waardevol voor jezelf én ook voor de mensen die op jouw pad komen die begeleiding nodig hebben voor angst voor de dood, dementie, verlichting van zwaarte/aardse psychische ballast, palliatieve zorg en uiteraard voor het begeleiden bij sterven en/of tijdens een uitvaart.

Voor consumpties, werkboek, benodigde instrumenten en toebehoren wordt gezorgd.
Na afsluiting krijgt men een certificaat van deelname en de mogelijkheid tot het aanschaffen van diverse klankinstrumenten en toebehoren.

Tijd: 1 dag, 10.00 - 16.00 uur
Data 2024: 
25 februari, 20 mei, 24 augustus of 20 november
Cursuskosten: € 189,- p.p. (vrijgesteld van BTW)
Maximaal 6 personen.

Kijk in de agenda wanneer je wilt deelnemen. Je kunt je via het aanmeldformulier inschrijven.

­