­

De Opleiding Stemvorken / Fonoforese is een behandelvorm met geluidstrillingen door middel van verschillende stemvorken. Dit is een subtiele, maar zeer krachtige therapievorm, waarbij gebruik wordt gemaakt van heel precies gestemde stemvorken. De tonen en trillingen van deze stemvorken worden zowel beluisterd, als op het lichaam geplaatst.
Het sluit aan bij de wetenschap dat de mens tot in het kleinste deeltje puur trilling is. Daardoor is het mogelijk om met de stemvorken door te dringen tot de essentie van de mens. Stemvorken hebben effect op het gehele lichaam, van de tenen tot de kruin. De geluiden/trillingen van de stemvorken herinneren het lichaam eraan wat de oorspronkelijke stroming is. Wat maakt dat je dichter bij jezelf komt te staan.

Bij Happynings Soundhealing werken we volgens de wetenschap van Hans Cousto. En maken we gebruik van zijn kennis met behulp van de verschillende stemvorken (in Hz) in te zetten op het lichaam. In 1978 ontdekte Hans Cousto, een Zwitserse wiskundige en musicoloog, de natuurlijke wet van de Cosmic Octave, als het verband tussen verschillende soorten periodiek voorkomende natuurlijke fenomenen, zoals de baan van de planeten, het weer, kleuren, ritmes en tonen. 
Met behulp van de formule van de Cosmic Octave f. 2n (= meervoudige verdubbeling van een bepaalde frequentie) heeft Hans Cousto de eerste astronomische perioden omgezet in hoorbare frequenties.

Bijvoorbeeld de allereerste Cosmic Octave-berekening van de octaaf-toon van de rotatie van de aarde
De periode van de synodische dag van de aarde:
De periode van de rotatie van de aarde om zijn eigen as, wanneer de zon hoog in het zuiden staat, totdat deze de volgende dag weer hoog is.
1 dag (24 uur - 60 minuten - 60 seconden = 86 400 seconden)

De frequentie van de rotatie van de aarde om zijn eigen as:
1: 86 400 seconden = 0,000 011 574 Hz (Hz = Hertz = cyclus per seconde)

Deze frequentie verdubbeld tot in het hoorbare bereik:
0.000 011 574 Hz x 224 = 194.18 Hz (224 betekent 24-voudige verdubbeling)

De Opleiding Stemvorken / Fonoforese is vooral praktisch en hierbij gaan we niet in op de wetenschap, we maken er simpelweg gebruik van. Op deze manier kun je met 14 stemvorken het volledige lichaam behandelen en werken op het niveau van de aura, chakra's, elementen, meridianen, organen en reflexzones. Dit zorgt voor een behandeling gericht, om de harmonie te herstellen tussen lichaam, ziel en geest.

­